Főszerkesztő 2011.01.05. 10:20

Elkészült a Kék Halál első videoklipje

A Kék Halál Belső Mail című számából készült klip már látható a youtube videomeosztó site-on. Ebből az alkalomből kerestük meg a formáció két tagját, Dani Jánost és Miló Bélát, hogy rövid számadást kapjunk a polifonikus IT bárzene hazai képviselőinek eddigi életútjából.

Egyáltalán honnan jött a Kék Halál ötlete?

D.J.: 2010-ben egy nyáresti sörözés alkalmával fogalmazódott meg bennem és pár barátomban egy olyan IT punkzenekar megalakításának a gondolata, mely kizárólag szakemberekből áll. Másnap felhívtam Bélát, hogy érdekelné-e a frontemberi poszt, mivel már régóta figyelem a munkásságát és úgy gondoltam ő a legtökéletesebb ember a feladatra.

M.B.: Én természetesem egyből igent mondtam. Már régi vágyam volt, hogy Jánossal együtt dolgozzak, hisz az ő zsenialitása és tenni akarása példaértékű. A név - ha emlékezetem nem csal - már ekkor megszületett a fejemben és ennek hangot is adtam.

Mi történt ez után, hogy maradtatok végül ketten?

D.J.: Már az első próba alkalmával kiderült, hogy a nagyzenekar nem fog működni. Én már tovább is léptem volna, ha a Béla nem rágja a fülem. Mióta együtt zenélünk rá kellett döbbennem, hogy ő egy vérbeli hajcsár.

M.B.: Az az ötletem támadt, hogy végülis csinálhatnánk egy olyan csendesebb produkciót, amiben János akusztikus gitáron kísér, én meg énekelek, de már az első szám megírásakor kiérdemeltem János nemtetszését.

D.J.: Rendkívül béna kínrímeket ír.

M.B.: Így inkább prózára váltottam, ami annyira megkönnyítette a dolgom, hogy pár nap alatt megszületett a 11 részes történet, mely egy fiktív cég hétköznapjait meséli el.

Hogy lett a gitárból szintetizátor?

M.B.: Pár rendhagyó próba után és úgy egy héttel az első koncert előtt a János kitalálta, hogy könnyebben ír dalokat zongorára, úgyhogy kipróbálta szintetizátoromat. A hangmodulok úgy megtetszettek neki, hogy egyből letette a gitárt. Bevallom ekkor én kicsit megijedtem, hogy mi lesz, de a közelgő koncertnap és az alapok teljes hiánya miatt nem kötözködtem.

D.J.: Aggodalomra nem volt semmi ok, hisz a Volga Rakéta zongoristája, Meszes Zsolt örömmel segédkezett a dalok megírásában és előadásában.

M.B.: Melyek a koncert előestéjén végre el is készültek...

Milyen volt az első megmérettetés?

D.J.: A közönség imádott minket. A neheze viszont csak ezután jött hisz Zsolt nem kívánt részt venni a folytatásban, úgyhogy újra kellett komponálnom a dalokat a következő koncertig.

M.B.: Ebben az időben, nem volt két egyforma próba, mivel János képtelen volt megjegyezni, hogy melyik dal alatt mit játszik, úgyhogy egy idő után kénytelenek voltunk kottát vezetni, amit meg az egyik koncertre nem hozott el, úgyhogy improvizálnia kellett. Ez olyannyira kellemetlen volt, hogy egy leharcolt laptoppal felszerelkezve azonmód dobalap gyártásba kezdtem, hogy a koncerteken legalább egy biztos mankó legyen. Így született meg a könnyen felismerhető és beazonostható Kék Halál Sound.

Mik a további tervek?

D.J.: Természetesen további koncertekkel szeretnénk szélesteni az ismertségi körünket. Ehhez kiváló társra találtunk Fit Fat zenekar személyében, akikkel egy újszerű, úgynevezett feles est keretében lépünk fel január 19-én a Rohamban.

M.B.: Amihez természetesen hamarosan elkészül a már megszokott minőségű video-ajánló is.

Végezetül egy utolsó kérdés. A történetekben szereplő személyek a valóságban is léteznek?

D.J.: Csak a Tacsi.

M.B.: De őt nem ismerem.


A bejegyzés trackback címe:

https://koncertlesz.blog.hu/api/trackback/id/tr712562004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danijanos 2011.01.05. 13:56:28

én szeretem a rímeid
süti beállítások módosítása